Streekbrood Zeeland


Papkoeken

Een echte Zeeuwse kermistractatie. Een ringvormig broodje met banketbakkersroom(pap) gevuld. Vooral populair in Breskens, Groede en Schoondijke.


Zeeuwse theebeschuitjes

Beschuit met een geheel eigen smaak en brosheid.


Palingbroodjes

In het broodje is een moot paling verwerkt. Omdat daar de graat nog in zit, is het aan te bevelen de palingbroodjes te eten alsof men ‘een mondharmonica voor de mond neemt’. Daarmee wordt bedoeld, dat brood en paling vanaf de zijkant van de graat worden afgehapt.


Kruidbrood

Een broodsoort afkomstig uit de streek tussen Middelburg en Westkapelle. Oorspronkelijk een brood dat speciaal voor de Kerstmis gebakken werd; nu het gehele jaar door verkrijgbaar. De vulling bestaat uit sukade met anijszaad en een klein beetje foelie of nootmuskaat.


Bolussen of Jikkemienen

Het gebakken visitekaartje van Zeeland. Licht kleverig (om je vingers bij af te likken) en met een heerlijke kaneelsmaak.